Van der Giesen Architecten

De opgave voor het sanitairgebouw in vakantiepark Veerse Meer omvat de sanitairgelegenheid voor totaal 250 campeerplaatsen. Doelstelling is ook de 5-sterren belevenis van waterpark veerse meer in deze voorzieningen merkbaar te laten zijn. Tevens is de relatie met de op locatie reeds ontworpen waterwoningen aanwezig, zonder er een directe kopie van te maken.
In de lay-out zijn twee boemerang- vormige bouwdelen in elkaar gehaakt. De buitengevels vertegenwoordigen de privacy welke binnen aanwezig is. Terwijl binnen een heldere scheiding dames / heren is gerealiseerd in de twee bouwdelen. Er ontstaat binnen een aangename atmosfeer door de aanwezigheid van veel daglicht en ruimte.

Ook de indeling van de ruimten op zich zijn ruim opgezet, en er is rekening gehouden met individuele voorkeuren van de bezoekers. Onder andere zijn wasbakken en wascabines aanwezig, maar ook familie badkamers en een speciale ruimte voor de kinderen zijn voorzien.
De ruimte tussen de bouwdelen ontvouwt zich als ontmoetingsruimte, en is dan ook overdekt zodat daar de weersinvloeden niets aan afdoen.
In de nacht wordt een separate nachtruimte gebruikt zodat in de ochtend de grote voorziening schoon ter beschikking staat. Om het schoonmaken effectief te laten verlopen zijn in de detaillering verschillende slimme oplossingen verwerkt.