Van der Giesen Architecten
De opgave voor het centrumgebouw in vakantiepark Veerse Meer omvat verschillende uitdagingen; Zowel een divers programma met o.a. een zwembad, restaurants, bowling, receptie, supermarkt en recreateruimten, als ook de aansluiting bij de eerder door ons ontworpen gebouwen op de locatie (woningen en sanitairgebouw). Het centrumgebouw is behalve centrum voor vermaak, ook centraal in de beleving van de bezoekers van het vakantiepark. In de stedenbouwkundige inpassing is daar op verschillende wijzen rekening mee gehouden; Centraal in het gebouw bevindt zich het overdekte plein dat ook een ontmoetingsplaats is voor de gasten op het park, de wandelroute vanuit de Noordelijke en Zuidelijke delen van het park komen bij elkaar op het overdekte plein.
Het centrumgebouw is behalve centrum voor vermaak, ook centraal in de beleving van de bezoekers van het vakantiepark. In de stedenbouwkundige inpassing is daar op verschillende wijzen rekening mee gehouden; Centraal in het gebouw bevindt zich het overdekte plein dat ook een ontmoetingsplaats is voor de gasten op het park, de wandelroute vanuit de Noordelijke en Zuidelijke delen van het park komen bij elkaar op het overdekte plein. In de vormgeving is de affiniteit met de andere gebouwen in het park, en met de locatie duidelijk zichtbaar. De zeilvormige daken zijn op hun plaats bij de jachthaven, maar van een andere schaal dan bij de waterwoningen. Het meer centrale deel van het gebouw is meer robuust vormgegeven, en in de detaillering ook zo gemaakt dat de affiniteit met de waterweringen in Zeeland op subtiele wijze wordt weergegeven. Verder is het centrale plein overdekt met een piramide vormig zeil. De totale compositie van lay-out en silhouet van het gebouw roept affiniteit op met de andere gebouwen welke een gevoel van vrijheid en de relatie met het water en boten oproept.