Van der Giesen Architecten

Het totale complex met de diverse functionaliteiten is ontworpen als form- follows function, waarbij de eigenschappen van de locatie optimaal worden benut. Onder andere hebben de terrassen een mooi uitzicht op de haven en het aangrenzende binnenmeer, het zwembad een ligweide op het zuiden, en is tussen de winkels en de haven een sfeervolle boulevard gecreëerd. Voor de vormgeving is gekozen voor een organische vormgeving welke goed past in de bos- en waterrijke omgeving en welke goed aansluit bij de organisatie van het centrum. In het totale ontwerp is optimaal rekening gehouden met de exploitatie-aspecten waarin personele inzet en het specifieke verkeer van goederen en bezoekers verder is uitgewerkt. Tevens is aandacht besteed aan optimale integratie van technische installaties en benutting van aardwarmte.