Van der Giesen Architecten
Bij het ontwerpen van de vliegerwoning heeft de architect zich laten inspireren door wat zich afspeelt in de omgeving van de recreatiewoningen op waterpark Veerse meer. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het nautische karakter, het driehoekige dakaanzicht wat in silhouet verwant is aan de zeilen van de zeilboten op het Veerse meer. Maar ook de plattegrond in de vorm van een vlieger, welke refereert aan spelende kinderen op het recreatiepark. De indeling met de woonkamer direct aan het water voegt een belevingswaarde aan de woning toe, alsof men op een luxe jacht vertoeft. Met een panoramisch uitzicht over het water in het park kan van de woning en zijn omgeving worden genoten, onafhankelijk van het weer. De comfortabele ruimte in de woning wordt buiten verder aangevuld met een terras dat deels boven het water ligt, wat ook de toegang verschaft naar de steiger waar een boot kan worden afgemeerd. Uiteraard is daar het nautische karakter niet vergeten met o.a. een balustrade waarin “visnetten” zijn verwerkt. De oriëntatie van de terrassen is op het westen zodat men in de middag en avond ook van de zon genieten kan.
De woning is ingedeeld met één slaapkamer beneden, waar ook badkamer, toilet, keuken en woonkamer zich bevinden. Op de verdieping bevindt zich de tweede slaapkamer. De installaties bevinden zich in de berging op de begane grond, inclusief het warmtetoestel aangesloten op het verwarmings- netwerk in het park. Dat netwerk garandeert een hoog comfortniveau met een minimum aan onderhoud. Daarmee wordt tevens een bijdrage geleverd aan de reductie van CO2 uitstoot. Op deze wijze wordt er in waterpark Veerse meer effectief gewerkt aan een beter milieu: Er staat op de woningen dan ook geen schoorsteen Ook in het materiaalgebruik is gedacht aan een zorgeloze vakantie. De meeste materialen zijn onderhouds- arm of onderhoudsvrij, o.a.: Betonnen fundering en vloeren, baksteen buitengevels, traditionele spouwmuren waarin een hoge isolatiewaarde is verwerkt, dakpannen en standaard kunststof kozijnen. Op deze wijze kan men aan de woning vooral plezier beleven, en daar draait het per slot van rekening toch om? Kortom: De woning is specifiek ontworpen als comfortabele recreatiewoning, waarin men jarenlang met het hele gezin, jong en oud, kan genieten van de unieke ligging in waterpark Veerse Meer.