Van der Giesen Architecten
Bij het ontwerpen van de vliegerwoning heeft de architect zich laten inspireren door wat zich afspeelt in de omgeving van de recreatiewoningen op waterpark Veerse meer. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het nautische karakter, het dakaanzicht wat in silhouet verwant is aan de zeilen van de zeilboten op het Veerse meer. Maar ook de plattegrond welke zich richt op het uitzicht naar het water. De indeling met de woonkamer aan de waterzijde voegt een belevingswaarde aan de woning toe, alsof men op een luxe jacht vertoeft. Met een panoramisch uitzicht over het water in het park kan van de woning en zijn omgeving worden genoten, onafhankelijk van het weer. (afhankelijk van gekozen ligging) De comfortabele ruimte in de woning wordt buiten verder aangevuld met een terras dat bij enkele woningen zelfs boven het water ligt. Uiteraard is daar het nautische karakter ook niet vergeten met o.a. een balustrade waarin “visnetten” zijn verwerkt. De oriëntatie van de terrassen is veelal op het zuiden of westen zodat men ook van de zon genieten kan. Vanaf het balkon, dat de vorm heeft van een boeg van een schip, kan men genieten van het uitzicht over het waterpark. De standaard bij de woning behorende steiger maakt het aanleggen van een eigen boot als vanzelfsprekend. De woning is ingedeeld met één slaapkamer beneden, waar zich ook een badkamer, separaat toilet, keuken en woonkamer zich bevinden. Op de verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers, waarvan één zeer ruim is en met balkon. Op de verdieping bevindt zich bovendien de tweede badkamer.
Alle duet-woningen zijn per twee geschakeld, als “twee- onder twee-kap”. Optioneel is een deel van de duet-woningen uit te rusten met een dubbele schuifwand tussen de woningen. Daardoor zijn de woningen als twee separate woningen te gebruiken, of met de schuifwanden open, als één woning voor twaalf personen. Bij geopende schuifwanden ontstaat één grote woonkamer voor een totaal gezelschap van maximaal 12 personen. De installaties bevinden zich in de berging op de begane grond, inclusief het warmtetoestel aangesloten op het verwarmings- netwerk in het park. Dat netwerk garandeert een hoog comfortniveau met een minimum aan onderhoud. Daarmee wordt tevens een bijdrage geleverd aan de reductie van CO2 uitstoot. Op deze wijze wordt er in waterpark Veerse meer effectief gewerkt aan een beter milieu: Er staat op de woningen dan ook geen schoorsteen. Ook in het materiaalgebruik is gedacht aan een zorgeloze vakantie. De meeste materialen zijn onderhouds- arm of onderhoudsvrij, o.a.: Betonnen fundering en vloeren, baksteen buitengevels, traditionele spouwmuren waarin een hoge isolatiewaarde is verwerkt, dakpannen en standaard kunststof kozijnen. Op deze wijze kan men aan de woning vooral plezier beleven, en daar draait het per slot van rekening toch om? Kortom: De woning is specifiek ontworpen als comfortabele recreatiewoning, waarin men jarenlang met het hele gezin, of zelfs met meerdere gezinnen, kan genieten van de unieke ligging in waterpark Veerse Meer.