Van der Giesen Architecten

Het complex maakt deel uit van een totaal stedenbouwkundig plan waarin door de verschillende gebouwen een nieuw plein ontstaat aan de hoofdontsluiting naar het centrum van Ouddorp. In het stedenbouwkundig plan waren tevens aanwijzingen verwoord voor de vormgeving van de bebouwing. In het ontwerp is een duidelijk onderscheid herkenbaar tussen de winkel en de woningen. Voor de winkel is gekozen voor vormen en materialen welke aansluiten bij de agrarische oorsprong van Ouddorp. Potdekseldelen op de gevel en bij de entree een herkenbaar houten spant, of “gebint”, ontleend aan de traditionele bouwmethode van boerderijen. Voor de woningen staat het hoogste bouwdeel aan het plein en voeren degelijke steenachtige materialen de hoofdtoon. De levensloopbestendige appartementen zijn ruim van opzet en voorzien van een riant balkon op het zuiden. Veel aandacht is ook besteed aan het uitzicht en daglichttoetreding.