Van der Giesen Architecten

In het ontwerp van het masterplan voor de uitbreiding van Waterpark Veerse meer heeft de architect zich laten inspireren door de natuur-landschappen bij de oevers van het Veerse Meer. De atmosfeer van het toegankelijke natuurgebied, dat onderdeel uitmaakt van het totale park, loopt door in de gebieden waar de woningen worden gebouwd. Een natuurlandschap waarin zeer veel water voorkomt. Door een dergelijk parkachtig landschap te creëren is een optimale context aanwezig voor het integreren van de recreatie woningen. Vervolgens zijn ook de woningen ontworpen zodat optimaal van de omgeving kan worden genoten. Het natuurgebied, de locatie van de woningen, en de woningen zelf zijn daarmee samen één geïntegreerd geheel.

 

Bij de ligging van de woningen is vervolgens rekening gehouden met het water, uitzicht en privacy in de woningen. De terrassen liggen zoveel mogelijk op het zuiden en/of westen (zon in de middag). Verder heeft elke woning een eigen steiger voor het afmeren van een boot.